Bamba’yı denedik

Brezilyalı grafik tasarımcısı Simon Ducroquet tarafından Android ve iOS platformları için yayımlanan Bamba’yı sizler için denedik.

Tekteker kullanan bir cambazı kontrol ettiğimiz Bamba’da engellerle dolu platformlar üzerinde belirli bir süre dengede kalmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de hafızamızdan ve reflekslerimizden yardım alıyoruz.

Sadeliğin ön planda olduğu özgün çizimlere sahip olan Bamba, kaliteli bir görsel deneyim sunuyor. Bamba’nın fizik unsurları en az grafikler kadar başarılı olsa da, animasyonlarda aynı başarıyı göremiyoruz.

Ducroquet, Bamba’da izometrik bir kamera açısı kullanmayı tercih etmiş. Bu tercih, her ne kadar doğru bir karar gibi görünse de, kimi zaman derinlik algımızın yanılmasına neden olabiliyor. Oynanışı olumsuz yönde etkileyen bu duruma rağmen, sadece ileri ve geri hareket eden cambazı kontrol etmemiz için tek bir dokunuş yeterli oluyor.

Bamba’nın Isaac Varzim tarafından hazırlanan müzikleri oldukça etkileyici. Ancak, müziklerin sayısının az olması, bir süre sonra aynı tınıları duymamıza neden oluyor. Fazla göz önünde olmayan ses efektlerinin ise, başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Toplamda fizik tabanlı 25 platformun yer aldığı oyunda 5 bölüm bulunuyor. Her biri 5 platform içeren bu bölümler zorluk seviyelerine göre sıralanıyor. 25 platform pek çok oyuncuya az gibi görünse de, bu platformlarda belli bir süre dengede durmak oldukça zor ve tekrar gerektiriyor.

İzometrik kamera açısı kimi zaman oynanışı olumsuz yönde etkilese de Bamba, genel olarak farklı bir deneyim sunan başarılı ve eğlenceli bir oyun. Fizik tabanlı oyunlardan hoşlanan mobil oyunculara önerebileceğimiz Bamba’ yı oyunun %50’lik bir çıkış indirimiyle geldiğini de belirtelim.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.