Girişimcilik Programı Workup Mezunları
Türkiye İş Bankası’nın girişimciliğe teşvik programı Workup, üçüncü döneminde 10 girişim mezunu verdi. İşte o 10 girişim;
Compocket: Laboratuvar ortamında harcanan zamanın daha verimli hale gelmesini sağlamak amacıyla yapılan bu donanım ve yazılım içeren girişim, yeni nesil ölçüm cihazlarını geliştirmeye başlamıştır. Cep telefonu veya tablet üzerinden kolayca ulaşılabilecek Minis adındaki bu ürün, Osiloskop’un büyük ve taşınabilirliği olmayışına karşı tasarlanmış bir cihazdır.
Onboardio: Onboardio, canlı Chat’e sorulabilecek soruların cevaplarını, web sitelerindeki ziyaretçilerin analitik verileriyle eşleştiren bir web uygulamasıdır. Canlı Chat yükünü %32 azaltan bu uygulama, kullanıcılara 240 saat iş gücü tasarrufu sağladı. Girişim, Workup ile birlikte ABD’de şirket kurmuş ve V1 yayınlamıştır.
Userguiding: Kod yazmadan web uygulamaları için yardım sayfaları ve ürün turları hazırlamaya imkan sağlayan bir girişimdir. On-premise yeteneklerini Workup katılımı ile geliştirmiştir. Danışma kuruluna Aaron Krall’ı dahil eden Userguiding, Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik ile POC görüşmelerine devam etmektedir. Toplam 80 bin dolar ciro yapan girişimin haftalık aktif kullanıcı sayısı 1650dir.
StartupHR: Girişimlerin, stajyer, yarı zamanlı veya tam zamanlı, ekip arkadaşı bulabildiği sosyal ve dijital bir platform geliştiren girişimciler, şimdiye kadar 32 eşleşmeyi tamamladı. Sistemde 166 kayıtlı startup ve 1290 kayıtlı aday bulunan StartupHR, Workup desteği ile siteyi yayına aldı ve akıllı eşleşme ile startuplara yetenek kazandırdı.
LeadOnly: Lead reklam verenlerin pazarlama bütçesini verimki kullanmasını sağlayan LeadOnly, sağlık sektörü için Lead otomasyonu sağlayan bir CRM aracıdır. Platform, müşterilerin nereden geldiği ve satışlara kimlerin dönüş yaptığı gibi bilgileri takip edebilmenizi sağlıyor. 200 milyon dolarlık global bir pazara hitap eden LeadOnly, 1 milyon TL ciro yapmıştır. Aynı zamanda platforma yapay zeka getireceklerini de belirtmişlerdir.
Heryerdepilates: Kullanıcıların istediği zaman ve mekanda, en iyi eğitmenler ile Pilates yapabilmesini sağlayan online pilates girişiminin en büyük rakibi YouTube dersleri. Aylık üyelik üzerinden gelir edecek olan bu platformun, n11 ve hepsiburada da satışa sunulacağını belirtti. Ana satış kanalı Instagram’da 43 bin takipçisi bulunan girişimin kendi platformunda da 1500 kullanıcısı bulunmakta. Workup sayesinde son ayda 2 kat büyüdüğünü belirten girişim, küresel pazara açılmayı hedefliyor.
Epiqur: müzisyenlerin evlerinde veya sahnelerde, uluslararası ve şehirlerarası düzeyde hayata geçirdikleri performansları yüksek ses kalitesiyle yayınlamalarına ve dijital ortamda depolamalarına olanak sağlayan bir platformdur. Bünyesine kattığı müzisyenlerin abonelik kazanabilmesi, dijital erişim bileti oluşturabilmesi, ve dinleyicilerinin destekte bulunabilmesini sağlayan girişimin hedefinde 20 milyon müzisyen bulunuyor. Web, IOS ve Android uygulamalarını yayınlayan Epiqur, canlı yayınlarının 30 farklı ülkeden izlendiğini belirtti.
Doktorderki: Kullanıcılıların branş doktorunu seçip medikal kayıt oluşturabildiği, uzman doktorlara birebir soru sorabildiği mobil bir uygulamadır. Türkiye’de yıllık 700 milyon hastane ziyareti yapıldığını belirten girişimciler bunun %70’inin acil olmadığını da belirtmiştir. Şimdiye kadar 23 bin danışma gerçekleştiren bu platform, MACFit ile marka işbirliğine de başlamıştır.
Hangiüniversitehangibölüm: Öğrencilerin istedikleri üniversite ve bölümü keşfetmesini sağlayan web platformudur. 50den fazla üniversite temsilcisi ve 400 binden fazla röportaj bulunan bu platformda 700den fazla da içerik yer alıyor. Aynı zamanda tercih robotu ve puan hesaplama gibi özellikleri barındıran platform derslerini ve çalışmalarını planlayan, sonuçlarını analiz eden Dodo adlı mobil uygulamasına da sahiptir ve böylelikle öğrencilerin ihtiyacı olan şeyleri bünyesinde toplamayı başarmıştır.
Animega: Anime dizilerin, filmlerin ve müziklerin bulunduğu; bunları isimlere ve kategorilere göre ayıran, kullanıcılara liste oluşturmasını ve içeriklere yorum yapabilmesini sağlayan çevrimiçi bir uygulama olan Animega tam Anime severlere göre. Abonelik ve reklam üzerinden gelir elde eden uygulama 260 bin kayıtlı kullanıcıya sahiptir. 3 kişilik bir ekibi olan Animega 1 milyon video izlemesiyle öne çıkmış ve 1.2 milyon indirmeye ulaşmıştır. Workup sürecinde IOS uygulamasını da çıkardığını ayrıca belirtmek isterim.